torstai 3. syyskuuta 2015

Täytetty leipä

... vai millä nimellä sitä kuuluisi kutsua? No en tiedä, mutta on nyt ihan pakko vielä tulla antamaan vinkkiä tästä. Kesän aikana useamman kerran tällainen on vilahtanut jossain uutisvirrassa netissä ( Facebook / Pinterest ) ja entisen pomon vaimo jakoi kuvan tekemästään leivästä edellispäivänä Facebookissa. Tuumasta toimeen siis nyt vaan, ajattelin. Kauppareissulla tänään ostin aineet ja nyt illalla tein. Ja voi että, miten hyvältä maistui kylmän maidon kera!!

Ekassa kuvassa ainekset, mitä tähän tarvitaan: kakko ( niin kuin sitä täällä kutsutaan - hiivaleipä muualla ), pulled pork ( tuo on Prismasta ja hyväksi todettu jo aiemmin ja hintakaan ei ollut paha, kun oli alle 7 euroa ja puolet siitä vielä jäikin ), voi, juusto, suippopaprika ja ruohosipuli.

 
Tässä pulled pork ( = nyhtöpossu ) menossa uuniin.
Valmistin ihan pakkauksen ohjeen mukaan.

 
Uunista tullut, valmis nyhtöpossu.
Haarukalla revin sopivan kokoisia palasia.


 
Leipään viiltoja molempiin suuntiin niin, että muodostui "ristikko".
Joka läpeen vaan sitten kaikkia täytteitä!

 
Pikkasen leipä levisi, kun sinne tungettiin täytteet, mutta kasassa pysyi silti hyvin.
Ei hajonnut, kun siirsin leivinpaperin ja folion päälle.


 
Nyytti kiinni ja uuniin noin 200 asteeseen.
Ensin noin 20 minuuttia nyytti kiinni ja sitten reilut puoli tuntia nyytti avoimena.

 
Mä pidin kauemmin uunissa ja totesin, että puolisen tuntia olisi ihan riittävästi.

 
Tästä pala ja lasi kylmää maitoa - nam!
Tänään(kin) ruokailu jäänyt huonoksi, joten oli sopivan täyttävää iltapalaa.

 
Suosittelen kokeilemaan!
 
Versio, minkä kamu oli tehnyt, oli pikkasen erilainen.
Siinä oli pohjana maalaislimppua, voita, juustoa, valkosipulia ja ruohosipulia.
Siitä vaan säveltämään omaan makuun parhaiten sopiva versio!
 

Ei kommentteja: