torstai 13. joulukuuta 2012

Kynttilänteko-ohje


Multa kyseltiin, saako teko-ohjetta kynttilöihin udella. No saa udella! Itsekin utelin ja tietoa sain, niin miksen sitä olisi jakamatta eteenpäin :)
Leimasimella painetaan kuvio silkkipaperin karheammalle puolelle ( toinen selkeästi kiiltävämpi ).Silkkipaperista menee muste helposti läpi, eli suttupaperia kannattaa käyttää alla.  Kuvion reunojen läheltä leikataan ylimääräinen silkkipaperi pois. Otetaan joko kuumailmapuhallin tai silitysrauta sekä voi- tai leivinpaperia. Mulla tuollanen ikiwaha ei-höyryllinen askartelukäytössä ollut silitysrrauta mitä käytin. Silkkipaperilla oleva kuva laitetaan kynttilään halutulle paikalle. Voi- tai leivinpaperia siihen päälle ( itellä isompi pala paperia, niin pystyy kynttilän takaa pitämään sen kireellä ja paikoillaan ). Varovasti raudalla painan kuvan kohdalta ja se ottaa kiini kynttilään. Jos painaa liikaa ( kuten minä ensimmäisessä :D ) niin kynttilä alkaa sulamaan. Mutta se on helppoa testata, onko ok vai pitääkö vielä jatkaa kiinnitystä. Jos ei ole silkkipaperi kiinni kynttilässä, niin sitten vielä pikkasen painaa. Ja lopuksi irrottaa voi- tai leivinpaperin siitä päältä ja valmista! Havin kynttilät kuulema parhaita, eikä tule muhkuroita. Pehmeäkärkisellä tussilla noita kuvia voi myös kuulema värittää. Mä poltin eilen ensimmäistä eikä ollut mitään ongelmaa. Kuulema kuva jää palamatta. Mutta kuten aina: älä jätä kynttilää ilman vartiointia :) Luulen, että kokeilen vielä tänään lisää, kun pari kynttilää olisi odottamassa. Tähän jää koukkuun :D Ajattelin lahjaksi antaa ja koristella samalla kuvalla olevan tulitikkuaskin siihen lisäksi. käyttötavaraa, eikä jää nurkkiin pölyyntymään.

Ja jos mun ohje sekava, niin tässä erääseen blogiin linkki, minkä sain avukseni myös:

http://miijja.blogspot.fi/2008/10/kynttiln-leimakuva.html

Näpertelyn iloja!!

2 kommenttia:

Keltaisen talon joulunodotusta kirjoitti...

Iso kiitos ohjeista!!! <3 Voi että kun näyttää houkuttelevalta puuhalta. Uskon, että on koukuttavaa puuhaa. Ite en varmaan ennen joulua ehdi kokeilla, mutta uusi joulu on tulossa. Noita kokeilen kyllä ihan varmasti! Niin ihana idea! Ja tosi kiva antaa sellaisen koristellun tikkuaskin kanssa. Mä koristelin niitä isompia tulitikkurasioita ja oli kans aika koukuttavaa hommaa. Miten nää näpertelyt aina saakin koukutettua. ;) Ihania joulunodotuspäiviä teille!!

Mimmi kirjoitti...

Mä sain just äsken tehtyä lisää kynttilöitä. Ja huomenna meen ystäväpariskunnan häihin ja tempaisin sinnekin vielä ekstraksi kynttilän. Koitan kuvailla noita tänne taa näytille!