lauantai 23. elokuuta 2014

Kotitekoinen sämpylä

Eräänä päivänä tässä menneellä viikolla uhmasin sadetta ( jota ei sitten sillä hetkellä tullutkaan ) ja lähdin käymään lähikaupassa aikomuksenani ostaa hiivaa ja jauhoja. Teki mieli sämpylöitä! En muistakaan, koska viimeksi olisin niitä leiponut. Ruisleipää olen pääasiassa juuresta tehnyt, kun leipäpuolesta on ollut kyse. Ja kn kerran aloitin, niin tein sitten saman tien isomman satsin.


Tykkään tuollaisista matalamman mallisista sämpylöistä..
Ja olihan ne niiiiin hyviä! 
Ja varsinkin tuoreeltaan.
Vein seuraavana päivänä äitini tädille tuohon parin talon päähän yllätyksenä pussillisen
sämpylöitä. Ja yllättyihän hän! 
Äidille annoin pussillisen ja veljelle myös.
Yksi pussillinen on vielä pakastimessa.


Sitä aina miettii, että miksi sitä tulee niin harvoin leivottua? No nyt kun työttömänä kotona olen ( ja ei, en pyörittele peukaloita toimettomana - hih ) niin voi olla, että tulee useimmin leivottua. Aikaa kun on ihan eri tavalla ja energiaakin.

Nyt toivottelen pirtsakkaa lauantaita :) Täällä on harmaata ja ankeaa ja silmät lurppii, kun menin liian myöhään nukkumaan ja uni olikin jo karannut muualle eikä masa ( nukkumatti ) tehnyt enä uusintakierrosta. Neljän aikoihin vielä pirteänä kelloa katselin. No tänään tulee taatusti uni ja helposti!! Mä yritän pitää siis silmät auki iltaan saakka enkä ottaa "välikuolemaa" tuossa päivän aikana... Yritys hyvä, mutta toteutus. . . Hmph . . :D

Ei kommentteja: