keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

DIY tyynyliina


Kankaanpainoseulat valmiina! Värejä valmiina! Sanomalehtiä valmiina! Vaahtomuovisapluunat valmiina! Leimasimet valmiina!


Pieni ja ahdas keittiö, mutta kummasti sinne vaan sai kaikki mahdutettua :)


Pigmentit, josko tarvii lisää värejä tehdä sekä muutama lisävärikin jo valmiina.


Serkun lapset tuli sunnuntaina tekemään itselleen tyynyliinat ja alla olevilla he ne sitten toteuttivat. Tyttö on 5 vuotta ja poika 2 vuotta. Oli helppoa heidän kanssaan ja molemmat hokasivat nopeasti, mitä tehdä ja miten. Tytölle kerroin, että ottaa purkista teelusikalla pikkasen väriä eläimeen ja tupulla sen siihen sitten levittää. Se riitti ohjeistukseen ja hienosti hoiti homman! Yhtään suttua ei tullut tyynyliinalle eikä väriäkään levittänyt liikaa. Olin positiivisesti yllättynyt :) Isompien koululaisten kanssa joskus jollainleirillä painettu ja sitä värin määrää! Kuivuminen kestänyt tosi kauan, kun väri"klömppejä" ollut t-paidassa. Poika oppi myös, miten leimasimeen paina kuvion ja sitten painaa tyynyliinalle. Hänen tyynyliinaansa jäi sormenjälkiä, koska sormet pakkasivat kastumaan samalla kun leimakin. Mutta se ei haitannut tahtia, ei! Välillä pestiin sormet ja sitten taas jatkettiin.Sanat " tää on kivaa! " kuulin useammankin kerran työn lomassa. Sovittiin, että kesäksi voitaisiin tehdä vaikka t-paidat heille. Heti innostuivat.

Ja tässä valmiit tuotokset, joista olen ylpeä! Poika tykkäsi sinisestä ja vihreästä, jotka kuvassa nyt eivät kauhean hyvin näy,


Neiti innostui tekemään kunnon eläintarhaa :)


Alla olevassa kuvassa näkyy eläinten lisäksi poika, joka on eläinlääkäri sekä tyttö, joka on eläintenhoitaja. Hienosti ajatteli neiti!


Nuorempikin halusi väreillä kokeilla, mutta taisi tykätä leimasimista kuitenkin enemmän.


Iso juttu tytölle oli kuulemma myös se, että lapset olivat kahdestaan luonani "hoidossa", eikä ollut vanhempia tai isovanhempia mukana! Nuorempi parit kyyneleet tirautti, kun äiti lähti, mutta keskittyi aika pian tyynyliinaan ja äiti unohtui :)

Tässä siis näkee, että kyllä pienetkin lapset osaa ja ovat taitavia!

2 kommenttia:

Keltaisen talon joulunodotusta kirjoitti...

Aivan ihanat tyynyliinat!! <3

Mimmi kirjoitti...

Kiitos! Mä tykkään niistä kanssa. Samoin lapset, vanhempansa ja isovanhempansa. Tärkeimmät tietty lapset ite :)