lauantai 17. tammikuuta 2009

Nyt se sitten iski talouteemme..

.. ai että mikäkö? No se kovin surullisen kuuluisa influenssa a-virus :(

Edellisyönä neitokainen oksensi parin tunnin aikana muutaman kerran. Jäi kotiin lepäilemään eikä lähtenyt kouluun. Iltapäivällä kotiuduttuani kertoili, että ihan kauhee vilu on ollut koko päivän. Oli huilaillut ja nukkunut koko armaan kauniin pikkupakkasperjantaipäivän. Alkuillasta annoin kuumemittarin. Ajattelin, että katsellaan, onko sitä kuumetta ja jos on, niin minkä verran. Tovin odoteltuamme sitten pääsimme katsomaan, mitä se mittari oikein näyttää. Ja... piti oikein kaksi kertaa hieraista silmiä, ennen kuin uskon lukemat. Näytti huimat 40,2 astetta :O Siis kukaan lapsista ei ole koskaan ollut tuollaisessa kuumeessa. Jo ymmärsin, että oli viluttanutkin. Annoin lääkettä, josko helpottais oloa ja sais kuumeen laskemaan. Reilun tunnin päästä tehtiin tarkistusmittaus. Ja voi elämä :( Kuume oli noussut! 40,5 näytti tällä kertaa. Päätin, että nyt lääkäriin. Koitin soittaa, mutta puhelin varattuna. Ei muuta ku nuorempi mummille yökylään ja menoks. Olin varautunut useamman tunnin reissuun. Tietäähän nämä tk:t. Perjantai-ilta ja ruuhkat. Ja vaikka ei olis perjantaikaan eikä ilta, niin aina ruuhkaa ja tuntien odottamista. Reilu 10 minuuttia saimme odottaa, ennen kuin meidät käskettiin luukulle. Siinä perusasiat läpi ja odottamaan, että lääkäri kutsuu. Ei kuulema montaa pitäis olla edellä. Huoks... ei montaa ja sit tietty tulee sairasautoja ja... kaikki tämä jo mielessäni risteilli. Tyttö heitti kengät jaloistaan ja meni penkille pitkälleen. Ja saman tien tulikin jo kutsu lääkärille. Tosi nopeaa! Ihme!!! Pikatesti otettiin, ja tulehdusarvo ihan ookoo. Aamulla käski labraan ja sitten uudelleen lääkärin vastaanotolle. Ja eikun kotiin. Nuorimmainen haettiin samalla reissulla, ei halunut jäädä yökylään vaan tulla äidin kanssa kotiin. Kuulema haluaa olla äitiä lähellä <3 Äiti kulta on paras, kuulema :) Ja ihme nro 2 - kuume laski reissun aikana, ilman lääkettä 0,8 astetta!

Aamulla uudelleen reissuun. Labrassa ei ollut jonoa, ja kokeet otettiin. Sitten istumaan ja o-dot-ta-maan, kunnes tulokset valmistuvat. 1 1/2 tuntia veikkaili, että saadaan istuskella. Siinä sitten istuttiin ja ihmeteltiin ( tai minä luin kirjaa ja tyttö lepäili ) kunnes vuoromme tuli. Sama lääkäri oli paikalla kuin illallakin. Ennenkuin sain edes itseni kokonaan sisälle huoneeseen, niin jo lääkäri totesi, että influenssa a-virus se on. Kirjoitti lääkereseptin ja sanoi, että jos haluaa, niin voi hakea apteekista. Se ehkä helpottaa ja ehkä lyhentää tautia. Maksaa noin 20-30 euroa se 5 päivän kuuri. Ja ilmoitusluontoisena asiana vielä mainitsi, että tauti saattaa tarttua muihinkin :( Toivottavasti ei! Jos äitee sairastuu, niin sitten on kämppä mullin mallin. Uhh!!!

Toin tytön kotiin ja lähdin jotain troppia apteekista hakemaan. Siellä sain kuulla, että lääkärin mainitsemalla lääkkeellä ei ole juurikaan mitään vaikutusta. Eli olin itse tullut ihan oikeaan lopputulokseen- ei lääkettä kun ei tiedä, auttaako edes. Apteekin jälkeen hakemaan limua ja mehua. Ja kotiin. Sairastelija täällä jo nälkäisenä ( ohoh ) odotteli. Kanasalaatti maistui hänellekin.

Nyt jännityksellä odottelen, onko lisää sairastelijoita tulossa...

Ei kommentteja: