lauantai 25. maaliskuuta 2017

Pippuri

                        

Painu sinne, missä pippuri kasvaa


Sellanen fiilis ollut tänään, että voisin lähteä sinne, missä pippuri kasvaa. Mielikuvani on, että jonnekin, missä on lämmintä! Ei muuta väliä. 

Minne pitäisi lähteä päätyäkseen sinne, missä pippuri kasvaa? Oikea vastaus ei ole ihan yksinkertainen. Pitäisikö mennä sinne, minne Kolumbuskin luuli tutkimusmatkoillaan päätyneensä.

Kaikki paikat, missä on tarpeeksi plus-asteita ( 20 tai yli ), kuulostaisi nyt ihan just passeleilta. Tätä kylmää on ollut jo ihan tarpeeksi. Tänään toisaalta oli jo vähän mukavampi ilma, kun aurinko paistoi. Mutta tuuli... Voi ei... Merituuli on kylmää ja raakaa. En tykkää, en. 

Ehta pippuri kasvaa tropiikissa
Kolumbus luuli matkustaneensa Intiaan, joten se lienee pippurin koti. Asia on moniselitteinen.
- Kyllä ja ei. Oikea pippuri kasvaa tropiikissa ja sitä löytyy ympäri maailmaa, mutta yleensä puhutaan niistä kasveista, jotka kasvavat Intiassa, Malesiassa ja Vietnamissa. Sieltä tulevat kaikki maailman musta-, valko- ja viherpippurit.
Netistä löytyi asiatietoa pippurista ;) Tässä ei ole nyt kuvituskuvaa, mutta sitten joskus jos ja kun pääsen näkemään niitä aidossa kasvuympäristössä, laitan kuvan :D Tosin se ei taida ihan lähitulevaisuudessa tapahtua... Blaah...

Mukavaa viikonloppua sinne :) Minne sinä haluaisit lähteä?

- Mimmi -

Ei kommentteja: