lauantai 27. lokakuuta 2012

Irtiotto arjesta

Oli tuhannen taalan paikka pieneen irtiottoon arjesta, joten pakkohan se oli käyttää hyödyksi! Kuva pikkasen utuinen, koska en järkkäriä jaksanut mukaan laahata, vaan pienempi kamera vaan kulki kassissa mukana. Suomenlinnaahan tuo tuossa kuvassa esittää. Eli irtiotto = päivä Tallinnassa ystävän kanssa.


Aamuvarhain laiva satamassa, hetki hotellin aulassa istumista ja neulomista ( kyllä, kutimet oli mukana!   ) ja sitten aamupalaa. Virukeskuksesta löytyi mukava pieni kahvilaravintola, josta löytyi vaikka mitä, mutta aamutuimaan ei maistunut paljoa. Pssst... Tuo tee oli hyvää ja ostin sitä kaupasta kotiinkin!Tästä ihanasta samovaarista sain vettä teekuppiini. Tällainen olisi ihana!! Kipputorilla tällaisen nähnyt, mutta en ole malttanut ostaa, koska ei varsinaista pakkoa ole ollut. Mutta ehkä joskus . . .


Päivällä käytiin käsillätekijän unelmapaikassa. Siellä oli paljon kaikkea ihanaa myynnissä. OStin helmitöihin pikkusen juttuja, bambupuikot, puuvillakangasta... Paljon muutakin olisi ollut, mutta kaikkea ei vaan voi ostella. Eikä kaikkea jaksa kantaaraahata mukana. Mutta tietääpä sitten, minne mennä, kun seuraavan kerran sinne kulkunsa suuntaa.

Ostosreissun jälkeen piti saada murkinaa joten jotain nopeeta oli saatava. Alupalan mozzarellatikut olivat pikkaisen parempia mun makuuni kuin tämä annos. Unohdin sanoa, että jättäisivät yhden "soosin" tästä purilaisesta pois eikä pihvikään ollut ihan makuuni. Mutta: nälkä lähti ja se oli pääasia. Kaikke an jaksanut edes syödä.


Aamulla tuuli aivan kauheasti, kun laiva saapui satamaan. Tuli myös rakeita. Iltapäivällä sateli lunta ja märkää sellaista. Mutta kaunista oli!


Pitäisi useammin tällaisia pieniä irtiottoja vaan ottaa. Vaikka matkailu avartamisen lisäksi väsyttää, niin myös piristää. Jalat vieläkin pikkaisen kipeät ( toinen polvi oikeastaan eniten ), koska oli tosi liukasta ja köpöttelemällä edettiin lähes koko ajan.

Nyt toivottelen mukavaa lauantai-illan jatkoa :)

2 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Tuo teemerkki on tosiaan älyttömän hyvä! :) Aina sitä pitää käydä ostamassa, kun eksyy lahden toiselle puolelle. Myydäänköhän sitä Suomessa jossain?

Minäkin kaipaisin jotain irtiottoa arkeen. Edes yksi päivä tekisi terää. :)

Mukavaa sunnuntaita!

Mimmi kirjoitti...

Saara en ole törmännyt tuohon teehen täällä kotimaassa. Ostin kahta erilaista saman firman teetä! No nuo riittää nyt hetken aikaa ainakin.
Toivottelen sulle kanssa mukavaa sunnuntaita ja sitä, että sullekin edes se yksi irtiottopäivä jostain löytyis!!