maanantai 15. lokakuuta 2012

Patterit pois käytöstä

Meillä ei siis ole patterit käytössä. 
Koko kämpässä siis.
Eikä sen puoleen taloyhtiössäkään.
Ehkä osaat jo päätelläkin, että täällä on kylmä!!!
Pienen pieni puhallin lämmittää vähän siinä huoneessa, missä se on.
Eli ei paljoa.
Iltaisin täällä sitten kynttilöillä koitan lisälämpöä luoda ja tuoda.
Jaloista kun tarkenee, niin hartiaseudulla palelee.
Pattereiden  korjausfirmasta eräs mies totesi, että pikkasen myöhäseen jäi homma.
Eli taloyhtiö lienee luottanut lämpimään syksyyn.
No sitä tää ei tosiaakaan ole.
Keittiöön ei lämpö lainkan yllä, joten jääkaappi enää pikkasen kylmempi 
kuin huoneen lämpötila.
Ja mä niiskutan. Tärisen. Palelen.

Isännöintifirmaan tänään soittelin ja kyselin, että kuka maksaa normaalia suuremman sähkölaskun.
Ja voi sitä kiukun määrää, mikä mulla sen puhelun aikana tuli! Selityksiä, selityksiä..
Ei se sähkölasku ole kuin euron tai kaks normaalia suurempi ( viime keskiviikkona hain tän lämppärin, kun kaks päivää oltiin hytisty täällä. Eräs mies nopsaan laski, että vajaan kahden viikon käyttö voi jo nosta satasela sähkölaskun suuruutta!! Sähkölaitokselle soitin ja sovittiin, että marraskuun alussa soittelen ja tutkitaan, paljonko eroa on normaaliin kulutukseen). Sanoin, että oon vilustunut ja pikkasen nuhainen ja kipeä - totesi, että muutenkin voi vilustua tähän aikaan vuodesta. Totesin, että niin voi, mutta harvoin sitä kotona villasukat jalassa ja villashaali harteilla tärisee kylmyydestä. Kuulema harva vain hakenut lämppäriä ( eli veri siitä johtopäätöksen, että täällä ei ole kylmä! Naapurin nuoren opiskelijan aamulla näin ja kertoi yksiössään olevan puhaltimen sekä vanhempiensa tuonee useamman patterin hänelle lainaan!!! Ja meillä vain yks lämppäri. En uskalla enempää hakea, ettei sähkölasku pilviin kohoa!! ) Ja kaikkea muuta sieltä tuli.... Kyllä niiiiiiin kiukutti, että! Lohdutti vaan ( tai yritti ), että ovat remontissa etuajassa. Eli ehkei tarvi kärsiä lokakuun loppuun saakka :/ Lämppäriä hakiessani kertoivat viime viikolla, että ainakin tämä nyt meneillään oleva viikko vielä on kylmää. Että tällaista täällä. Ei mitään mieltäylentävää fiilistä. Tää kylmyys ja kosteus tunkeutuu kyllä niin syvälle. Kotosalla ollessa on valivalinarinari-fiilis, kun ei tarkene. Saunassa lauantaina likemmäs tunnin itteeni sulattelin ja lämmittelin. En ois kuuna päivänä uskonut, että oon joskus Suomessa tällaisessa tilanteessa - lokakuun puoliväli ja asunto kylmillään :((

Mites teillä? Tarkeneeko?

Kaikesta huolimatta - letkeetä ja lämmintä ( heh tätä ihanaa ironiaa ) viikkoa!

4 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Tosi kurjaa!!! Inhottava olla toisten armoilla tuollein!! Meillä on onni, että on puulämmitys. Tai onni ja onni, kyllä on sit kylmä jos ei kanna puuta uuniin. Tänään on esimerkiksi palellut, alkaa olla jo sellaset kelit että todellakin tarttee lämmittää uuneja. Mutta kyllä sitä puuta saa sitten talven mittaan raahata.. Ja toisaalta lämpö on aika epätasaista tällä lämmitystyylillä, siis yleensäkin puulämmityksellä, kun välillä ehtii mennä jo viileeksi ja sitten taas joskus tulee laitettua uunit niin kuumaksi että hiki on otsalla.

Toivottavasti teidän remppa on pian ohi!!

Eijan korukoppa kirjoitti...

No hyh, jopas ovat päästäneet tilanteen huonoon jamaan taloyhtiössänne!
Toivotaan, että homma ratkeaa nopeasti!

Mimmi kirjoitti...

Viime viikolla lupailivat, että tää viikko ehkä vimppa viikko remppaa. Tarttis nähdä ne miehet, jotta pääsis kysymään, mikä tilanne on.. Mutta näillä mennään nyt. Onneks onn edes seinät ja katto!

KULTAINEN SYDÄN JA PALAVA MIELI kirjoitti...

No onpas kurja kuulla! Tosi huonosti hoidettu hommat. Toivottavasti olette jo lämpöä saaneet. Minä olen joskus joutunut käyttämään uunia lisälämmön lähteenä. Uuni täysille ja luukku auki, mutta ei onnistu kyl pienten lasten kanssa eikä vuosiin ole onneksi tarvetta ollutkaan. Minusta olisi ihanaa, jos olisi takka! Jos mitä tahansa täs maailmassa tapahtuu, niin sais itse puulla lämmitettyä eikä olisi sähkön tai kaukolämmön varassa. Siunauksia!