maanantai 26. marraskuuta 2012

Mitä tehdä?

Osaisko joku neuvoa....

Mulla maalisti heiluu aina aika ajoin. Nyt tuli tenkkapoo eteeni. On lipasto. Se oli petsattu tumman punaiseksi. Maalipesulla sen ens pesin ( kauan sitten ). Sitten hioin sitä. Putsasin irronneen pölyn ens imurilla ja sit vielä rätillä. Oon nyt osittain sutinut sitä valkoisella maalilla kahteen otteeseen. Punainen väri vaan tunkee sieltä läpi. Eli: pitäiskö mun jotain peittävämpää ( pohjamaalia?? ) vetästä siihen nyt, jotta se punanen ei enää paista sieltä alta? Ennenkin värillisiä valkoiseksi maalaillut, mutta koskaan aikaisemmin ei tällasta ongelmaa ole ollut. En viittis nyt enää sutia maalia, kun näyttää siltä, ettei se sitä peitä. Mitäs te tekisitte?

Nuorimmaiseni totesi, että oot äiti tyhmä, jos sen valkoiseksi maalaat :D Mutta kun tuo väri ei kertakaikkiaan tänne sovi ( eikä oo aikoihin enää sopinutkaan ).

Maanantai-illan jatkoja!

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Ongelman nimi on petsi. Se on sellasta, mikä tulee vaan aina vaan läpi, kun se jotenkin liukenee sen maalin kanssa. Mä olen saman ongelman edessä meidän alakerran katon kanssa ja Tikkurilan maalilinjalta antoivat ohjeen, että se pinta pitää ensin lakata ja sitten päälle maalata.. lakka siis estää sitä petsin läpituloa.

Mies sanoi tuossa, että maalaat ilmeisesti siellä vesiohenteisella maalilla? Siksi se petsi sieltä liukenee, koska sekin on vesiohenteista. Sun täytyis nyt maalata se liuotinohenteisella maalilla (esim Empire), jolloin vesiohenteinen petsi ei liukene. (Mun mies on automaalari, joten kai se jotain näistä asioista tietää...)

Mä ehdotan, että kysyt nyt neuvoa jostain maalikaupasta. Uskon, että mieheni on kuitenkin oikeilla linjoilla asiassa.

Ja sanoi muuten just äsken mulle ton meidän katon suhteen, että "onnea vaan, saat maalata sen sata kertaa ennen kuin tumma väri peittyy..." Eli arvaa alanko maalaamaan... Onneksi sulla on vain huonekalu, ei sentään 30 neliöö maalattavaa... =) (joten meillä tullaan repimään vanha katto alas ja laittamaan tilalle panelit jotka sitten maalaan)

Kerrohan sitten miten homma etenee!

Mimmi kirjoitti...

Kiitos tiedosta!!! Nyt tiedän, että pitää vaihtaa maalia. Vesiliukoisella tosiaan yrittänyt maalailla. Eli maalikauppaan vaan kipinkapin ( sit ku inspis iskee :D No ei vaiskaan, piakkoin. ). Tuun vaikka kuvan kanssa sit raportoimaan, miten homma sujui! Kitoooos :)
Nii ja onneks on "vaa" lipasto :D En kadehdi sn kattoprojektias laisinkaan, en!