torstai 29. marraskuuta 2012

Tittidiiiii...

Mua jännittääää!

Mulla on vuosia ongelmana poskiontelot. Kesäisin ei oo koskaan ollut mitään ongelmia, mutta kun kesä on ohi, niin jo alkaa oireet. Ja kuurit. Normisti vuoden aikana sellaiset 4-6 ab-kuuria oon syönyt. Keväällä sain lähetteen poskionteloiden tietokonekuvaukseen. Syyskuussa siellä olin. Viikko vai kaks sen jälkeen oli aika korva-, nenä-, kurkkupolille lääkärille. Kerroin, että kuvanottoaikaan oli vielä hyvä tilanne. Totesi, että hyvä vai!? Tiehyet tosi tukkoiset. Pari viikkoa sitten soitin, syötyäni kaks kuria peräperää, ja pyysin päästä leikkausjonoon. Pääsin. Odotusaika 3-4 kuukautta, ellei tule aikaisemmin peruutusaikaa. Tänään soitin polille ja juttelin hoitajan kanssa. Sanoin, että tilanne on a-ivan hirveä! Ikinä ei tällaista ole ollut. Normaalisti aina ennen ollut muutama viikko kuurien välissä, mutta nyt ei. Lokakuun 22.päivä sain ab-kuurin ja sen jälkeen kolme peräsin. Kaiken huippuna viime tiistaina otin viimeisen tabletin ja seuraavan satsin aloitin torstaina. Neljä päivää kärvistelin. Sattui ja oli ihan tajuton kipu. Koskaan ei ole ollut korvatulehduksia, mutta nyt ymmärrän lapsia. Sunnuntaina, neljäntenä päivänä, lähestulkoon huusin! Se kipu oli järkyttävää. Vedet valui silmistä. Maanantaina soitin jo hammaslääkäriin, kun aloin epäilemään hammassärkyä. Töistä päästyäni kävin siellä. Samaa mieltä siellä olivat kuin minäkin, että ei se tuska ja kipu hampaista luultavasti johdu. Ja kun se hammaslääkärin tuoli ei mikään lempipaikka oo, niin päätin vielä odottaa. Ja kärsiä. Ja menihän se kipu siitä pikkuhiljaa ohitse. Kunnes taas eilen, keskiviikkona, alkoi päätä pikkasen särkeä sekä korvaa jomottaa. Siks päätin tänään soittaa polille ja sanoa, että jos peruutusaika tulee, olen valmis vielä ennen joulua tulemaan leikkaukseen. Hoitsu kysyi, että onko joulusiivot tehty. Sanoin, että se ja sama, mutta jos aika tulee, tulen. Meni reilu tunti, niin toinen hoitsu soitti mulle. Sanoi, että peruutusaika on tullut ja lääkäri olisi valmis leikkaamaan minut. Ja aika olisi huomenna! Huh!! Eli huomenna aamulla 7.30 menen siis sairaalaan. Aika nopeaa toimintaa, mutta tyytyväinen olen. Josko tää nyt alkais helpottamaan. Toivon sitä niiiiin paljon.

Eli jos musta ei mitään kuulu, niin sairastelen.

Mukavaa, leppoisaa, rentoa, rauhaisaa ym ym pian alkavaa joulukuuta :)

3 kommenttia:

Keltaisen talon joulunodotusta kirjoitti...

Toivotaan, että saat avun tuosta operaatiosta!! Onkohan kyseessä sama, mikä meillä tehtiin kahdelle lapsista keväällä... Mutta siis kahdelle meidän lapsista tehtiin poskionteloiden pallolaajennus. He söivät tosi monta lääkekuuria poskiontelontulehduksiin (kuulemma 8-vuotiaalla ei pitäisi olla yhtään...), joka tapauksessa molemmilla kroonistui ne ja päädyttiin operaatioon, ettei tarttis koko aika syödä lääkekuuria, kortisonikuuria ja estolääkityksiä. Sen operoinnin jälkeen (neiti ystävänpäivänä ja toiseksi vanhin huhtikuulla) on molemmat syöneet tasan yhdet kuurit poskionteloihin!! On siis ollut tosi iso apu meillä siitä. Olivat kyllä tosi kipeitä molemmat ja itkun kanssa usein kouluun lähtivät... :(
Siunaus matkassasi kohti huomista!! <3

Heli kirjoitti...

Kerrankin nopeaa toimintaa, hyvä juttu!! Toivotaan, että auttaa!

Eila kirjoitti...

Hyvä,että sait peruutusajan. Itsellä on ollut myös kipua vas.poskiontelossa. Ei valu räkä tai ole nuhakaan,mutta kipu on inhottava ja tuntuu tietyssä asennossa ja ponnistellessa. Tein huuhtelun sarvikuonolla ja vasemmasta sieraimesta ei valunut kuin tippoja pois. Oikeasta tuli norona. Taitaa olla mullakin joku rööri tukkeessa.
Mutta sulle nyt toivotan onnistuvaa leikkausta ja enkeleitä matkaan:)