tiistai 1. lokakuuta 2013

Hiiohoi - se on lokakuu!

Niin se syyskuukin sittten meni. Vauhdilla. Tuntuu, että juuri mitään ei oo ehtinyt tekemään töitten lisäksi. Noh mutt oon mä nyt kuiteskin jotain ehtinyt tekemään.

Elokuun loppupuolella kävin jo ai-van ihanassa museossa. Etukäteen oli luuloja siitä ja ne luulot oli ihan vääriä! Eli josko olette kulmilla, niin suosittelen käymään tai vaikka ette olisikaan, niin suosittelen silti käymään. Kannattaa. Ja museo on siis Harjavallassa oleva Emil Cedercreutzin museo. Oppaan kera kannattaa kiertää. Tässä joitakin kuvia:

Silhuetti Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -teoksen inspiroimana.


Tällasilla pienen pienillä saksilla näitä on sitten leikelty. Sanattomaksihan siellä meni, kun niin upeita olivat nuo teokset.


Ja vielä kun ottaa huomioon, että on yhdestä ja samasta paperista leikelty! Ei saumoja. Ei liimailuja.

Tämä alla oleva on hauska siinä mielessä, että katsoo sitä näin, miten minä sen olen tänne laittanut tai sitten ylösalaisin, niin molemmissa on oma näkymä! Näetkö, mitä näkyy, jos katsot ylösalaisin?Cedercreutz keräsi vanhoja tavaroita, joita siellä on esillä huikea määrä.Tässä reki, jossa ikkuna!


Upea keinutuoli! Kauniit koristeet. Kelpais mullekin!!


Olen aina tiennyt, että tuohesta tehty aika paljon kaikkea, mutta ensimmäisen kerran tuli vastaan sandaalit :)


Tässä kangaspuissa työn alla olevassa ryijyssä oli tosi kauniit värit. Tykkäsin ja paljon!


Pihalla oli kesätalo, jossa mm kesäaikaan majoitettiin vieraita. Sisällä oli tämän jääkarhutaljan lisäksi tiikeritaljakin! Sekä rippikoppi. Paljon kirjoja. Kaikkea muuta kaunista ja ihanaa.


Päivä, jolloin museossa kävin, oli sateinen. Harmi, koska ulkonakin olisi voinut ihastella pikkasen enempi. Miljöö oli rauhallinen. Järvi vieressä.Tuonne voisi mennä uudellenkin, niin kiva paikka oli. Suosittelen!

2 kommenttia:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Upeita töitä...tykkäsin erityisesti tuosta kyntökuvasta...:)

Mimmi kirjoitti...

Kyntökuvasta tehty metalliversio. Josko oikein muistan, niin se on ns "logo".