torstai 20. helmikuuta 2014

Koti!

Tällanen tää uus koti oli tyhjänä. Tosi siisti. Ei remontin tarvetta. Ja täällä tehtiin loppusiivokin entisen asukkaan jäljiltä ennen kuin muutin tänne, niin ei tarvinut kuin tavarat kantaa sisään. Noh keittiön kaappeja pyyhkäilin kyllä.

Ensimmäisessä kuvassa ollaan ulko-ovella ja suoraan edessä näkyy olohuone. Oikealla kylpyhuone ja vasemmalla oleva aukko menee keittiöön, josta ( kuten olohuoneestakin parvekkeen oven vierestä ) on kulku makuuhuoneeseen ( lapsen huone ).


Keittiö ei oo suuren suuri, mutta sen verran isompi kuitenkin mitä vanhassa asunnossa, että tänne sai hyvin pöydän mahtumaan. Vasemmassa reunassa näkyy nippanappa makuuhuoneen ovi.


Ja tässä se makuuhuone. Ovi auki olohuoneeseen. Oviaukosta otin kuvan ja sen molemmin puolin kiinteät kaapit; toisella puolella yksi ja toisella kolme.


Ja olohuone tässä. Täältä myös käynti parvekkeelle, joka on lasitettu länsiparveke. Ihan normaalikokoinen parveke on, mutta paljon isompi ( tämäkin ), mitä vanhassa asunnossa. Vanhassa kun sai parvekkeelle mahtumaan pienen kapean hyllyn kesäkukille ja yrteille sekä badenbadenin ja jos tuoli oli levitettynä, niin ovi ei mahtunut menemään kiinni :D Eli se parveke oli kooltan ehkä metri kertaa puolitoista. Tänne mahtuu hyllyn lisäksi pieni pöytä ja pari tuoliakin sekä tilaa jää vielä kävelyynkin, ilman että tarvii tuoleja kasata!


Ja nyt nämä huoneet.... Noh lapsen huone alkaa olemaan lähestulkoon kunnossa samoin kuin keittiö. Makuuhuoneeseen tarkoitus saada seinälle Ikean pitkä Lack-hylly television ym elektroniikan päälle, jotta sinne saa pelejä ja leffoja. Keittiöön olen kaiketikin laittamassa lautashyllyä tai sitten muutaman tavallisen hyllyn. Tuo lautashylly on ehkä liian pieni, tai sitten ei. Jos sen laitan, niin vaatii jonkn taulun tmv lisksi seinälle, ettei näytä hassulta. Kai sitä pitäisi tehdä päätöksiä, jotta saisi loput tavarat keittiössä paikoilleen. Ja sitten eteinen ja olohuone- HUH!! Kun muuttaa reilut 20 neliötä pienempään asuntoon ja 5 kaappia vähemmän sisältävään asuntoon, niin "pientä" ongelmaa tavaroiden sijoittelun kanssa. Kaatopaikalle / roskiin on lähtenyt paljon tavaraa, varmaan pari peräkärryllistä. Kirpputorille on jo lähtenyt ja vielä lähtemässä tosi paljon. Mutta sillti... Oi voi voiiii.... Olen ystäville sanonut, että jos en tekisi koruja ja askartelisi ja tekisi käsitöitä tai hengellistä lapsityötä, niin tavaraa olisi varmaan puolet vähemmän!! Toisaalta ei kaikkea haluaisi poiskaan heittää, koska mun tuurillani sitten tarttisin just poisheitettyjä hetikohtapian. Mutta kun ei tässä nyt kauheaa kiirettä ole, niin ehkä mä keksin tässä jotain ratkaisuja, miten toimin ja teen. Vanhassa asunnossa asuin reilut 7 ½ vuotta, joten jos tässä saman verran tulee asuttua, niin onhan mulla aikaa. Ja kaaos siellä vanhassa paikassa oli vielä pahempi muuton jälkeen! Muistan sen vieläkin!! Vinttikomero täällä uudessa paikassa on puolet pienempi kuin vanhassa, niin sekin teki tiukkaa saada tavaraa sijoitettua sinne. Mutta eiköhän tää tästä... Joskus :D

Tunnollinen työntekijä täällä hiihtolomailee tämän viikon ja varmisti "kunnon" loman aloittamalla sairastelun jo työviikon puolivälissä, varmuuden vuoksi :D Eli viikon ollut sairaana ja vieläkin. Mutta toivon, että lääkekuuri alkaa tehoamaan eikä vähän koholla olevat tulehdusarvot nouse enempää. Jos totta puhutaan, niin mielelläni olisin tehnyt lomalla jotain muutakin, kuin sairastellut. Kuten joululomallakin.

Elämä kuitenkin voittaa, uskon siihen. Mukavaa helmikuun loppupuolta Sulle!

4 kommenttia:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!

Mimmi kirjoitti...

Kiitos!
Onko sulla omaa blogia ja jos on, niin miss osoitteessa? ;)

Keltaisen talon joulunodotusta kirjoitti...

Näyttää tosi kauniilta. Lämpimät onnittelut uuteen kotiin! <3
Mä kans oon samaa mieltä, että tavaraa olisi paljon vähempi, jos ei tekisi noita käsitöitä ja askartelisi. ;) Pikaista paranemista sinne!!

Mimmi kirjoitti...

Keltaiseen taloon kiitokset! Tässä tämä pävä menikin päivystyksessä. Reilut viis tuntia hurahti siellä. Testejä tehtiin ja verta putkiloon, mutt ei kuulema mitän vakavaa. Mutt josko ei helpota niin.... Uudelleen lääkäriin. Olishan tän lomaviikon toisinkin voinut viettää!!