sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Lunastan lupaukseni!

Lupasin viikonloppuna jotain maisemakuvia täältä uudesta asunnosta laittaa. Tuossa puolenpivän aikaan nuo kuvat napsin, mutta ovat niin onnettoman huonoja, koska sää oli mitä oli. Harmaa. Ankea. Sumuinen. Utuinen. Mutta kunhan aurinko paistaa, pistän uuden satsin kuvia tulemaan.  Ja otin osan kuvista parvekelasin läpi ja loput ikkunan läpi. Nuokin seikat vaikuttavat.

Tuossa alla olevassa kuvassa oleva iso rakennus on jäähalli. Eli sinne olisi lyhyt matka :D Tuossa lähes heti kuvan vasemman reunan ulkopuolella on K-ruokakauppa.


Jäähallin vieressä, suoraan parvekkeen edessä ( kahden kadun toisella puolella ) on jalkapallostadion. Tekonurmea. Siellä poijjaat pelaa ja harjoittelee ahkeraan. Vasemmassa takareunassa näky paperitehtaan tornit. Keskellä takana näkyy sataman nosturit sekä viljasiilo.


Stadionin oikealla puolella pieni metsikkö ja sen oikealla puolella on ruokakauppa. Saman katon alta löytyy myös kukkakauppa, eläintarvikeliike, lasten sisäleikkipuisto, lastentarvikekirppis sekä kampaamo. Kuvan vasemmassa reunassa, lampun vasemmalla puolella näky talviharjoitteluhalli. Sen oikealla puolella ( ei näy kuvassa ) on uimahalli.


Jos oikein, oikein tarkkaan katsoo, niin tuolla kaukaisuudessa näkyy pienenä Olkiluodon piippu! Selkeämmällä säällä näkyy paljon paremmin. Tuo paremmin näkyvä, isompi torni, on puhelinlaitokselle kuuluva. Ja nämä kuvat olivat parvekkeelta otettuja.


Keittiön ikkunan näkymmiä seuraavaksi. Keskustaan päin sieltäkin näkee.


Tästä kuvasta näkyy vanhaa kaupunkia. Naapuritalojen välistä saa ihailla vihreyttä ja vhreyttä.


Ja zoomattuna sama maisema! Valkoinen torni on kirkon torni ja sen edessä näkyy Raatihuoneen torni, joka on torin laidalla. Puutaloasumusalue tuossa torin ja minun välissä.


Kuvat ovat nyt mitä ovat, kun päivä oli niin  harmaa. Mutta uskon ja luotan, että aurinkokin alkaa vielä paistamaan!

Sisällä olen saanut tyhjättyä jonkin verran pahvilaatikoita. Facebokin avulla olen saanut laatikot kierrätykseen uusille muuttajille. Tänään kolmas ihminen haki satsin laatikoita. Kätevää, kun ei tarvi itse alkaa niitä ruttailemaan ja kantamaan minnekään. Kierrätystä parhaimmillaan :)

Tänään huhkinut hiki hatussa, joten loppuillan ( tän parin tuntia ennen nukkumaanmenoa ) aion ottaa ihan iisisti. Mukavaa alkavaa viikkoa jokaiselle :)

2 kommenttia:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Korkealla asutte..:)

Mimmi kirjoitti...

No juu-uu! Seittemäs kerros on ja vielä on yks asuinkerros yläpuolella sekä vinttikerros. Kuutosesta muutin tänne.