sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kipparinpuisto

Täällä on korjattu ja uusittu lastenliikennepuisto ja nykysin sen nimi on Kipparinpuisto. Olin siellä eilen serkkuni ja hänen vanheman poikansa, 4wee, kanssa. Aurinkoinen päivä sai viihtymään siellä.Siellä on päivisin ohjattua toimintaa ( siihen ilmoittautuneille ), mutta toki sinne silloinkin voi mennä.  Asfaltoidut tiet ja paljon liikennemerkkejä opeteltavaksi.Tuo ylemmässä kuvassa näkyvä punainen rakennus sisältää sisätilat, joten ohjattua kerhotoimintaa on myös sadesäällä.


Alakuvassa leva seitti on viittä vaille valmis käyttöön.
Junaraiteiden pätkätkin sinne oli tuotu ja asiaankuuluvat varoitusmerkit oli tietysti myös varoittamassa lähestyvästä rautatiestä.


Tässä hiekkalaatikossa on tilaa leikkiä hiekkaleluilla. Itse asiassa siinä näkyy vaan laivan keula, mutta keskiosa ja perä on pelkkää hiekkaa.


Taas yksi suositeltava kohde Raumalla.
Keskustassa.
Kanalin rannalla.
1 1/2 tuntia meni meillä vauhdilla.
Pienen pieni eväshetki oli, mutta muuten oli äksöniä koko ajan.

Mukavaa alkavaa viikkoa.
Se onkin pian sitten jo juhannus.


5 kommenttia:

Äni kirjoitti...

Hei,
Olemme tulossa juhannukseksi lasten (2v ja alle 1v) kanssa Raumalle. Olen koettanut etsiä vinkkejä, mitä tehdä ja minne mennä, ja Kipparinpuistoa googlettamalla löysin tieni tänne. Missä tarkalleen tuo puisto on? En löytänyt mitään osoitetta mistään Rauman kaupunginkaan sivuilta. :/ Entä olisiko sinulla muita vinkkejä Rauman menoista pikkulapsien kanssa nyt juhannuksena? :)

Mimmi kirjoitti...

Heissan!
Tuo Kipparinpuisto on Vähämaan sillan kupeessa. Ihan Cumulus-hotellin lähellä, melkein naapurissa. Tosin sillan toisella puolella, meren puolella, tää puisto. Tossa eräs linkki, mikä vois helpottaa perille löytämistä. Siinä on se punainen mötikkä, minkä pitäis näyttää puiston paikkaa mutt se ei oo ihan kohdillaan. Sininen Kanaali ja sen yli menee katu, missä lukee Vähämaanpuisto. Tän Vkirjaimen terävän kärjen kohdalla on Cumulushotelli. V:n nokka auki ja siinä vihreää eli siinä on puisto. Kanavakatua kun ajaa, niin siellä pitäisi olla tienviitta Liikennepuisto. Tuosta sillankupeestakin sinne päsee, jos osaa kääntyä oikeasta paikasta ja on oikealla kaistalla.

http://tapahtumakalenteri.rauma.fi/tapahtuma/kipparin-puiston-avajaiset

Toivottavasti jotain tolkkua sait tuosta selityksestä :)

Täällä ei paljoakaan tapahdu juhannuksen aikaan. Kaupunki on aikalailla "kiinni". Keskellä kaupunkia on yksi leikkipuisto ( Hallikadun ja Valtakadun välissä ) Vanhassa Raumassa taitaa ainakin yks kahvila aamupäivän / iltapäivää vähän matkaa olla auki. Leirintäalueella ( minne ite suunnistan vaunulleni ) on lapsille leikkipuisto. Leirintäaluetta vastapt kaupungin iso uimaranta. Leirintäalueelta ( Poroholma http://www.poroholma.fi/ ) on lapsille pieni leikkipaikka, aikuisille terassi, karaokea, kuunarissa ruokaa tarjolla, sieltä lhtee saaristoon vesibussit ( esim ovat eväät mukaan ja päiväksi merelle!), minigolfratakin siellä on. Nyt ei heti kyll muistu mieleen, mitä muuta aktiviteettia täältä löytyisi juhannuksen aikaan. Toivottavasti näistä nyt edes vähän apua on :)

Äni kirjoitti...

Kiitos, oli mahtavasti apua vinkeistäsi! Tuo liikennepuistokin näyttää olevan alle kilometrin päässä majoituksestamme. :D Tuo Poroholma kuulostaa kyllä hyvältä! Ainoa, mitä itse löysin, on Aarnkarin juhannus.

http://www.aarnkari.fi/files/Juhannus%202013.pdf

Tiedätkö sinä tuota paikkaa? Onkohan menemisen väärti paikka? Ainakin sinun kuvailemanasi tuo
Poroholma houkuttaa nyt enemmän. :)

Mimmi kirjoitti...

En tiedä tuosta Aarnkarista paljoa, mutta lapsille siellä ei varmaan tekemistä paljoa ole. Se on sellainen niemenkärki, missä molemmilla puolilla merta. Voi olla haastavaa lasten turvallisuuden kannalta. Seurakunta järjestää toimipaikassaan Meriristissä ( Varhontie, ihan tien päässä, numeroa en muista ) tilaisuuden koko perheelle. Muistini mukaan alkaa kello 18:00. Sielläkään ei paljoa aktiviteettia lapsille liene. Suuri osa osallistujista lienee elämänsä ehtopuolella jo ;) Mutta siinä on hiekkarantaa vieressä.
Poroholmassa on hiekkalaatikko ja muutamia lelujakin siellä valmiina. Jos ite nyt olisin pienten lasten kanssa ettimässä paikkaa, niin Poroholmaan melkeen suuntaisin. Siellä on myös saunoja vuokrattavana, jos haluaa saunaan ja uimaan mennä. Nettisivuilta löytyy vapaat ajat.
Toivottavasti löydätte mukavaa tekemistä juhannukseksi!

Äni kirjoitti...

Eiköhän me jotain keksitä, kiitos vain vinkeistä! Uskon että Poroholmaan me suunnataan, ei tuo Aarnkari muakaan vakuuttanut lapsiystävällisenä. ;)