tiistai 6. elokuuta 2013

Ja matka jatkuu.... tuntemattomaan!

Saksan puolella ( Ruotsi -> Tanska ) näki sitten näitä pieniä ihania kyliä vähän väliä.
Tykkään! Ja jokia oli paljon.


Hampurin sataman ohitimme moottoritietä ajaen. Aika jännä ajatus, että näinkin lähellä isoa tietä näki isoja, isoja laivoja!


Saksan ja Belgian rajalla oli pieni hotelli, missä lepuutimme väsyneitä silmiämme. Pieni, perussiisti. Huoneet kaikki samanlaisia, suihkullisia. Ikkuna avautui moottoritielle. Lämmintä oli ja jätimme ikkunan yöksi auki. Ulkoa kuuluva ääni ei haitannut unta yhtään. Taisin olla niiiiin väsynyt. Ja olinkin. Kyllä. Lähtöä edeltävä yö oli vähäuninen ja ensimmäinen yö matkalla oli vähäuninen.Tämän kuvan nappasin huoneen avoimesta ikkunasta aamuvarhain, ennen kuin jatkoimme matkaamme eteenpäin kohti Ranskaa.


Ja lisää näitä ihania maisemia, joista tykkään.


Päätettiin, että poikkaistaan Pariisissa.


Matkalla Ranskassa oli vähän väliä näitä pakollisia pysähdyksiä. Tietullimaksut. Niihin meni rahaa.


Ja taas kirkko ja pieni kylä keskellä ei mitään. Tai siltä se vaikuttaa, vaikka ei ehkä koko totuus olekaan.


Välillä oli ihan pakko pysähtyä. Rakko alkoi yhdellä sun toisella olemaan täynnä. Ja aina yleensäkin kun mahdollisuus tuli, käytiin kaikki hotelli helpotuksessa. Useimmiten huoltoasemilla, mutta pari kertaa tällaisissa.

Alla olevan kuvan nappasin, kun miesten vessa oli tyhjä. Hetken päästä sieltä jo pilkisti kahden miehen selkä. Ja saluunan ovet edelleen sepposen selällään!


Ja tässä naisten vessa. Eeeehhh.....  Onneksi oli vielä kolmas ovi, jonka takaa löysin oman helpotukseni. Onneksi. Tällä kertaa. Näistä kun ei oikein tiedä, kuinka kuuluu toimia - heh!


Täytyy vielä tuosta ylläolevasta kuvasta pari sanaa sanoa. Tai paremminkin tuollaisesta vessasta. En osaa enkä ees ilkee laittaa tänne nyt kuvaa toisenlaisesta vessasta. Siellä oli sitä tuhdimpaa tavaraa pisin seiniä tuon reiän takana!! Mietittiin, ett miten ihmeessä se oli edes mahdollista. Ja samassa paikassa sama juttu myös miesten vessan puolella. On sanonta "maassa maan tavalla tai maasta pois", mutta me suomalaiset ei jatkettu esimerkin mukaan. Koitettiin sihdata ja saada osuma :D

Tässä oli minun ( ja muutaman muunkin ) pelastus. Se oli aika automatisoitu. Kun pytyltä nousi, pytty "veti itse itsensä" automaattisesti. Se säikäytti hetkeksi.


Pariisi ja sen ihanat vanhat rakennukset. Aaah!


Keskustan jättisuuri liikenneympyrä edessä päin. Kuski naureskeli, että osaakohan ja ennen kaikkea pääseeköhän hän oikealle kaistalle siirtymään ajoissa.


Ihanat parvekkeet ja ikkunanpielet ja... ja...


Riemukaarikin siellä oli paikoillaan.
Leppoisan letkeetä oleilua ja eloa keskustassa. Rentoa chillailua


Ja siellä se näkyy, vihdoin ja viimein!
Ihan hirveesti oli väkeä puistossa. Yllätyin.


Viimeinen pilkahdus tornista talojen välistä, ennen kuin matka kohti etelää jatkuu.


Sattumalta näin, että sillalla oli Vapauden patsas!


Tästä matka jatkui kohti eteläistä Ranskaa. Siitä sitten, taas kerran, enempi myöhemmin.

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Siis voi oksennus noita vessoja... Täytyy sanoa, että juurikin vessat on se syy, miksi mä en ole kovinkaan innokas matkustaja. En tiiä mikä siinä on, mutta jo vaikka Ruotsin laivalla ne vessat ällöttää mua... (mua siis nytkin ihan puistattaa kun ajattelen). Ja aina jos vähän ajattelenkin että olis kiva matkustaa jonnekin, niin sit mulle tulee mieleen että "mutta kun ne vessat..."

En voi käsittää onko noi ulkomaalaiset jotenkin aivan sivistymättömiä tai tietämättömiä vai eikö niillä siis oikeesti ole siellä olemassakaan ihmismäisiä vessoja?? Onko niillä kodeissaankin tollaset reiät lattiassa?? No ei varmasti, joten miksi niillä ei sit yleiset vessat voi olla kunnollisia...?? Onhan täällä meilläkin joka kälysimmälläkin huoltoasemalla vessa, missä sentään voi ISTUA eikä tarvii seisovilleen tai kyykkysilleen sihdata... noi tollaset "seinille roiskuu-vessat" ei todellakaan voi olla kovin hygieenisiä, hyi olkoon.

Mutta mukavaa, että teillä oli kiva lomareissu - sinällään kyllä olis tosi kiva lähteä johonkin tollaseen vastavaan reissuun (mutta kun ne vessat... =D).

Mimmi kirjoitti...

Siellä oli tien vieressä näitä sekä huoltoasemia. Kaks kertaa, vaan onneks, pysättiin näissä "huonommissa". Huoltoasemaverkosto oli hyvä ja toimiva kyllä. Kun lähstyi huoltista, niin toinen kyltti kertoi, paljonko matkaa seuraavalle. Näppärää!
Ranskassa ei ollut pytyissä mitään muoviosia paikoillaan. Ei kantta, ei rinkulaa. Mutt onneks oli se pytty edes. Parempi kuin pelkkä reikä lattiassa.
Laivalla oli yllätyksekseni sht siistit vssat, vaikka aika tarkka niittenkin suhteen olen. Mun mielestä männävuosina on ollut paljon pahempia.
Reissu oli kokonaisuudessaan kannattava. Pikainen kylläkin, mutta nyt tosiaan tietää, minne seuraavaksi suuntaa ajan kanssa. Koita skin sulkea silmäs vessakammolta! Savettja ym vaan mukaan, niin pärjää :)